Gårdsbruket

av Renathe Tangen

DIY: Stuebord

  • 19.07.2015 kl.15:13

Jeg har handlet og har gitt stuebordet en liten makeover. 

IMG_0269[1]

På stuebordet vårt har vi hatt en forferdelig dårlig bordplate. Den tålte ingenting. Hvis ungene sølte drikke på bordet ble det store flekker som ikke gikk bort, om noe farget av og ikke ble vasket bort umiddelbart, ble det store stygge flekker. Blant annet sprayet jeg den blå Jifen på bordet, også ringte telefonen, og når jeg kom tilbake med kluten var det en stor blå flekk der som ikke gikk bort. I tillegg har jo jentene tegnet litt her og litt der, og det er jo ikke noe pent.

Jeg fant ut at jeg ville ha en bordplate som så ut som gammelt drivved. Dermed fikk mannen i oppdrag å ta med seg hjem planker for jobben, de plankene har vært ute en vinternatt før, så de var perfekt for å få den rette drivved looken.

Her er bordet før, hvitt og kjedelig

IMG_0284[1]

La plankene på bordet for å se hvor mange planker jeg trengte og hvor lange jeg ville ha dem

IMG_0286[1]

Kappet plankene, og hadde på lim mellom og under hver og en, så de skal sitte godt og ikke bevege seg så mye. Pass på at plankene er HELT tørre før du spikrer dem fast, ellers vil de tørke på bordet, og dermed trekke seg sammen slik at du vil få sprekker mellom bordplankene. Ikke noe pent!

IMG_0291[1]

Plankene er på plass, og det mangler bare et strøk med beis, fargen er drivved.

IMG_0290[1]

Det endelige resultatet

IMG_0373[1]

4 kommentarer

Anette

19.07.2015 kl.15:34

Så kult det ble:)

Ha en riktig fin dag <3

gaardsbruket

19.07.2015 kl.15:42

Anette: Takk for det! Skal ikke alltid så mye til! Ha en fin dag du også :D

eveliin

20.07.2015 kl.15:18

så utrolig tøft :D

ting som er laget av en selv er ofte mer personlige og som er kjekkere og ha i stuen og hjemmet. det ble utrolig kult synes nå jeg da. jeg selv har laget et pallebord og malt det hvit synes det er utrolig trendy !!

gaardsbruket

20.07.2015 kl.17:32

eveliin: Hei! det er helt sant som du sier, og et hjem skal jo være personlig =) Palebord er kjempekult, det vil jeg ha om jeg må bytte ut mitt stuebord en gang =D Takk for at du tittet innom :)

Skriv en ny kommentar

gaardsbruket

29, Osterøy

Livlig sykepleier og jordmorstudent. Blogger om livet på gården, DIY prosjekter og familieliv

Follow

Design laget av
Silje Lien Design
hits