Gårdsbruket

av Renathe Tangen

DIY: Betongskåler

  • 28.07.2015 kl.09:22

Så har kreativiteten kommet over fruen igjen, og denne gangen har jeg prøvd meg på skåler/ lyslykter. Det var ikke så enkelt som jeg hadde tenkt at det skulle være. Selvsagt!

Men jeg kjørte på, og resultatet ble ikke så altfor gale. Men igjen, så har jeg lært av mine feil underveis, og da er det jo veldig greit at jeg kan fortelle dere om dem, så dere slipper å gjøre det samme!

Du trenger: Blomsterpotter, ballonger, betong, tålmodighet!

IMG_0604

IMG_0606

IMG_0607

Jeg slet en stund med å finne den rette konsistensen på betongen, i starten var den for tynn, så da sklei den bare av. Haha, så da måtte jeg blande den litt tørrere, og da gikk det bedre. Man må heller ikke ha for mye betong oppå, for da kan ballongen sprekke, eller velte. Sistnevnte klarte jeg å gjøre, og den ene ballongen tok med seg 2-3 andre og en av dem sprakk. Haha! Så da måtte jeg begynne på nytt..

IMG_0608

Mine stod å tørket i 3 dager, men etter to dager kan man ta en nål og stikke hull på ballongene, og sette skålene til tørk oppå blomsterpotten igjen. Når man stikker hull på ballongene er det lurt å stikke forsiktig helt øverst. Jeg stakk hull midt på den ene ballongen, så den sprakk skikkelig, og da sprakk også skålen. Så, ikke gjør det.

IMG_0636

Hvis du vil male dem, så må du vente i 3 uker før du kan dekke hele med maling, slik at fukten har en plass å forsvinne ut. Jeg malte mine innvendig, og satt de på skjenken, med stearinlys i.

IMG_0638        IMG_0639

Lykke til! Spør om du lurer på noe, og del gjerne innlegget med andre kreative sjeler!

2 kommentarer

Maren Susanne

28.07.2015 kl.20:16

Tøft, dette er noe og prøve ut! :D

gaardsbruket

28.07.2015 kl.22:55

Maren Susanne: jaa! Det må du :)

Skriv en ny kommentar

gaardsbruket

29, Osterøy

Livlig sykepleier og jordmorstudent. Blogger om livet på gården, DIY prosjekter og familieliv

Follow

Design laget av
Silje Lien Design
hits