Gårdsbruket

av Renathe Tangen

Når motivasjonen svikter

  • 08.12.2016 kl.12:59

For å endre en vane trengs det en enorm dose motivasjon og ikke minst selvdisiplin. Noe jeg trodde jeg ikke hadde. Når jeg først bestemte meg, var det bare å kjøre på. Og det gikk veldig bra de første ukene, helt til man savner lørdagskosen og er utslitt etter en lang arbeidsdag og egentlig bare føler for å ligge på sofaen med hånden ned i snopeposen. Dette var ikke lenger et valg for meg. Så første gang motivasjonen sviktet skikkelig endret jeg skjermspareren på mobilen:

Dette hjalp meg veldig en periode, men så dalte motivasjonen på nytt noen uker senere. Jeg var sulten og sliten og det føltes som om hele opplegget ikke var verdt noe. Jeg trente så mye og når vekten da viste at jeg hadde gått ned 400 gram så ble jeg forbanna og nektet å gi opp nå. Det viste seg faktisk at jeg trente for mye! Hadde ikke trodd at det var mulig. Uken etter la jeg inn tre treningsfrie dager og gikk ned 1,2 kg. I mellomtiden havnet dette på nattbordet mitt:

Som dere ser så går motivasjonen opp og ned og siste gangen motivasjonen virkelig var på bunn, var jeg deppa fordi før-bildet mitt lå på den ødelagte telefonen og jeg var på desperat jakt etter et nytt. Heldigvis fant jeg et og det var først da jeg selv kunne se endringen. Jeg har jo merket det på klærne, men inni meg følte jeg meg som den samme personen. Når jeg var på shopping med lillesøster og kunne kjøpe klær som var 1-2 størrelser mindre enn før, DA skjønte jeg hva som hadde skjedd.

Endring av vaner er dønn vanskelig og på et eller annet tidspunkt mister man motivasjonen, men da gjelder det å vite at slike tidspunkt vil komme, og man må da finne noe som løfter en opp igjen. Så fortsetter man og fortsetter og til slutt håper jeg at det ikke er noen kamp lenger. Det blir en vane.

Én kommentar

Victoria Larsen

08.12.2016 kl.13:03

Wow, så fin du er! Håper du får en fin Torsdag :-)

gaardsbruket

08.12.2016 kl.14:52

Victoria Larsen: Takk, det samme! ????

Skriv en ny kommentar

gaardsbruket

30, Osterøy

Livlig sykepleier og jordmorstudent. Blogger om livet på gården, DIY prosjekter og familieliv

Follow

Design laget av
Silje Lien Design
hits