Gårdsbruket

av Renathe Tangen

Vektnedgang

  • 13.01.2017 kl.20:33

Jeg har ikke snakket veldig mye om trening, kosthold og vekt etter at jeg tok meg selv i nakken og endret livsstil. Fordi jeg ikke vil ha så mye fokus på det, det er liksom min greie, noe eg ikke trenger å involvere så mange i, og de som er involverte, vet jeg at heier på meg. Men jeg merker jo at det er noen utsagn som irriterer meg litt, spesielt nå som jeg har gått ned en del og mange kan se det så tydelig. Så jeg tenkte at hvis jeg delte dem her, så kan mine 20 faste lesere hvertfall få vite hva de ikke bør si. Hehe!

1. "Du tok jo den lette utveien, siden du var med på kurs." Ikke si det, please! Jeg får da lyst til å gi deg en på trynet. Ingenting med de siste fire månedene har vært lett. Ingenting! Det har vært helt jævlig både fysisk og psykisk og det er det for så vidt ennå. Men resultatene er det jeg som har stått for. JEG har valgt hva jeg skal putte i munnen. JEG har valgt å dra meg på trening 5-6 dager i uken. JEG. Ingen andre!

2. "Trene i dag også? Du er jo blitt treningsnarkoman." Hvorfor sier man slikt? Vil man ned i vekt MÅ man trene, trene mye og trene hardt. Jeg er ikke avhengig, jeg er dedikert til den jobben det er å komme i form. Så ja, da må jeg trene i dag. Og sikkert i morgen også.

3. "Spiser du salat i dag også? Du kan jo umulig bli mett." Ja du, som om jeg lager meg en salat til lunsj som jeg ikke blir mett av. Salater kan lages på mange måter og metter godt. Og jeg hadde ikke hatt med meg salat på jobb om jeg ikke likte det. Du kan jo prøve å gå ned i vekt ved å spise mat du ikke liker... Da er du dømt til å gå på en smell. Jeg har brukt fire måneder på å finne ut hva som er godt og hva som fu heter for meg. Så hvis jeg spiser salat, så koser jeg meg. Sånn er det med den saken.

4. "Nå har du blitt så tynn, nå må du ikke gå ned noe mer." Ikke? Det er jeg som skal være fornøyd og med mindre du sier at jeg er flott eller flink (eller noe lignende) så trenger du ikke si noe i det hele tatt. Dette er en varig endring og jeg kan ikke bare stoppe, jeg må finne en vekt og en balanse som fungerer for meg. Jeg velger når nok er nok, det er ingen andre som ha rett til å mene noe om det. Selv om det garantert er vel ment, så er det likevel litt irriterende.

Dette har vært starten på verdens lengste reise. Det har kostet blod, litervis med svette og noen tårer. Jeg har lært mye om både trening og kosthold, som definitivt vil hjelpe meg mye videre. Jeg skal nå reise videre og jobbe med å holde meg her jeg er nå, en gang for alle. Jeg koser meg! Har funnet en treningsglede som ikke fantes før. Når jeg er sur og sliten sender mannen meg på trening, og jeg kommer hjem fornøyd og med masse energi. Hva er det ikke å like? Treningene er et Helvete, men følelsen etter er ubetalelig.

Takk til alle dere som heier på meg og til mannen som overlever med mitt betydelig økte budsjett for treningstøy. Haha, elsk!

Én kommentar

Victoria Larsen

13.01.2017 kl.20:50

Jeg ønsker deg en fin fredagskveld :-)

gaardsbruket

15.01.2017 kl.21:15

Victoria Larsen: takk, det samme til deg! :)

Skriv en ny kommentar

gaardsbruket

30, Osterøy

Livlig sykepleier og jordmorstudent. Blogger om livet på gården, DIY prosjekter og familieliv

Follow

Design laget av
Silje Lien Design
hits