Gårdsbruket

av Renathe Tangen

Her kommer maten fra...

  • 07.03.2017 kl.08:22

Endelig er det litt vår i luften og nydelig sol å se i det jeg åpnet ytterdøren. I går ble en dramatisk dag for hele familien da slakteren knertet det nydelige flaskevannet vårt, som nå var blitt en svær- og til tide mannevond sau. Ingen av oss turde å gå over jordet med sinnataggen gående innenfor gjerde. Plutselig fikk du deg en trøkk, når du minst ante det! Han har levd på nåde en stund. Jentene synes ikke det var spesielt kjekt å være med på dette, men de fikk velge selv hvor mye de ville se. Det gikk veldig fort og vi har snakket mye om dette, de har jo godt av å vite hvor maten vi spiser kommer fra, dersom de ønsker det selv.

Vi har jo funnet ut de siste årene at vi ikke er 'slaktebønder'. Det er ingen av oss som liker å slakte dyrene vi har hatt gående på gården. Vi blir altfor glad i dem. Herlighet! Det er jo bittelitt dobbeltmoralsk siden vi er jegere, men vi har hvertfall ikke noe kompisforhold til hjorten eller rypen. Så nå får vi satse på grønnsaker istedenfor! Så kan vi bare håpe at forskerne ikke plutselig finner ut at planter og grønnsaker har følelser, for da kan vi legge ned gården. Haha!

Nå blir det pinnekjøtt og fenalår på oss. Og jentene ville beholde skinnet, så det har vi saltet og må sende til et garveri. Vi må bruke det vi kan fra dyret, så han ikke ble slaktet til ingen nytte.

,

Én kommentar

Victoria Larsen

07.03.2017 kl.11:51

Jeg håper du får en fin tirsdag :-)

gaardsbruket

08.03.2017 kl.19:41

Victoria Larsen: takk! Samme til deg!'

Skriv en ny kommentar

gaardsbruket

30, Osterøy

Livlig sykepleier og jordmorstudent. Blogger om livet på gården, DIY prosjekter og familieliv

Follow

Design laget av
Silje Lien Design
hits