Gårdsbruket

av Renathe Tangen

Trolljegerprøven

  • 15.09.2017 kl.21:07

Dere! På lørdag som var var jeg med på Trolljegerprøven Bergen, som foregikk på Fløyen. Jeg var med på et lite jaktlag sammen med to kolleger fra fengselet, vi rakk kun å møtes alle tre en gang før det brakte løs. Den ene gangen kom godt med så vi kunne legge en taktikk for monkeybarene og den veldig fryktede Trollveggen.

På selveste dagen var vi nok alle litt nervøse og visste ikke helt hva vi hadde meldt oss på. Jeg våknet opp med en potte tett nese og vondt i halsen. Dette lovet godt, dere! Vel oppe på Fløyen fant vi frem til startstedet og kledde på oss startnummeret og leverte fra oss tingene. Vi oppdaget at den fryktede 2 meter høye Trollveggen var satt opp tre meter fra målstreken. Fint det, da kunne vi grue oss til det i ca. 8 km.

Startskuddet gikk og vi løp i vei, jeg sist, pustende og pesende, med så obstruktiv pust at kun en kolspasient kan relatere seg til problemet. Men det gikk no relativt greit der jeg jaget etter de to spretne fjellgeitene foran meg. Det var mye løping oppover, oppover og oppover! Etterhvert møtte vi på hindre som vi måtte klatre over eller krype under. Vi fant noen gode taktikker underveis som gjorde det lettere å komme seg over.

Alt gikk egentlig strålende helt til vi kom til vannet. Herregud, det var kaldt, og vi måtte svømme for å komme under nettet og ut på land. Vi kjente energien bare forsvinne, bena ville helst ikle bevege seg, men vi måtte videre. Vi fikk hjulpet hverandre opp på et høyt platå og når vi kom oss ned derfra fikk vi beskjed om å gå til toppen av bakken foran oss, bærende på et bildekk. Nå gikk det seint! Det gikk på viljen, og den ville egentlig ikke pine kroppen opp bakken. Det var bare å fokusere og sette en fot foran den andre til lyden av motiverende hyling av vakten på toppen. Det gikk det og!

Ferden fortsatte ut i vannet, det var jo bare fantastisk rett etter at vi hadde fått varmen i oss opp bakken. Kald og jævlig kom vi oss videre til gjørmehullet. Det var bare å stupe uti som en lite grasiøs og sexy kvinnelig gjørmebryter og deige seg i den deilige tjukke massen.

Rett før mål kom vi til en helt glatt vegg med et tau. Den veggen var speilglatt og mitt første forsøk endte i at jeg sklei sidelengs ned langs platen og deiset i bakken. Kjempe greier at det var publikumssone og mennesker med kamera akkurat der når flodhesten sklei av platen!

Så kom vi til slutt til veggen, teknikken var godt innarbeidet og vi spratt over en etter en og kom oss i mål! Haha, det vi fryktet mest gikk egentlig lettest. Og når vi kom i mål var mestringsfølelsen skyhøy, vi var overlykkelige!

Herlighet så gøy det var, på tross av noen ufine gloser underveis. Vi var et drømmelag, alt gikk egentligvstrålende! Det var når jeg kom hjem jeg kjente at jeg hadde vondt både her og der. Jeg var FULL i blåmerker og hovne kuler på leggene. Godt det ikke er sommer, for gubben hadde blitt anklaget for konemishandling om noen hadde sett meg!

.

.

Én kommentar

Victoria Larsen

16.09.2017 kl.10:19

Så gøy!! Tøff du er :-D

gaardsbruket

16.09.2017 kl.19:30

Victoria Larsen: takk! Kjempe gøy!!

Skriv en ny kommentar

gaardsbruket

30, Osterøy

Livlig sykepleier og jordmorstudent. Blogger om livet på gården, DIY prosjekter og familieliv

Follow

Design laget av
Silje Lien Design
hits