Gårdsbruket

av Renathe Tangen

Tur retur-Brøknipa

  • 17.09.2017 kl.18:10

I dag hadde vi tenkt oss på tur, vi har ikke gitt opp håpet om å rekke Osterøytrimmens 10 poster før 15.oktober. Vi har nå 3 poster, så det kommer til å holde hardt!

Klokken 9 i morges så fikk vi også en forespørsel om fjelltur og det er ALLTID kjekkere å være flere. Jeg våkner på autopilot i 7-tiden (konsekvens av å kun jobbe på dagtid for tiden) og var enormt effektiv før vi dro på tur i 11-tiden, på det vi trodde skulle bli en 3-timers tur.

Vi begynte med å gå feil, og hadde gått rundt 3 km før vi begynte å lure på hvorfor vi gikk i feil retning og ikke kunne finne et eneste skilt som stod Bruviknipa på. Det er nemlig det de kaller fjellet som strekker seg over den lille bygden Bruvik. Så vi gikk og gikk, helt til vi traff på noen som kunne fortelle oss at Bruviknipa egentlig heter Brøknipa. Seriøst? Vi gikk i god tro forbi ALLE skiltene som stod Brøknipa på. Haha!

.

Det ble dermed gått en lengre "omvei", men barna på 6 og 9 år gikk som bare det. Mor måtte være hest et par ganger, men eller gikk alle 8,7 kilometer uten altfor store protester. Og opp kom vi, 822 meter over havet, til en nydelig utsikt!

.

Alle var ihjelsultne da vi kom til toppen, så mannen Disket opp med varme ostesmørbrød, rødvinspølse, smoothie og popcorn poppet på stormkjøkkenet. Sistnevnte var stor stas, spesielt for mannen. Haha!

.

.

Det var 7 par slitne føtter som tuslet nedover det bratte stykket fra topp til bunn, og en lykkelig gjeng nådde, etter 5 timer parkeringsplassen etter en utrolig flott tur med slående utsikt.

Neste gang skal vi finne ut hva fjelltoppen heter, FØR vi går!

.

.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

gaardsbruket

30, Osterøy

Livlig sykepleier og jordmorstudent. Blogger om livet på gården, DIY prosjekter og familieliv

Follow

Design laget av
Silje Lien Design
hits